FLOAREA CARIEREI SAU PORTRETUL JOBULUI PERFECT

„Singurul mod de a realiza lucruri minunate e sa iubesti ceea ce faci.” – Steve Jobs

In ultima vreme aud din ce in ce mai des: gaseste-ti pasiunea, urmeaza-ti vocatia, daca faci ceea ce iti place, niciodata nu va fi o munca. Usor de zis, insa uneori este destul de greu de facut si uite asa apar frustrari si ajungi de cele mai multe sa renunti, de cele mai multe ori inainte sa iti descoperi talentul, pasiunea, misiunea, despre care vorbesc din ce in ce mai multe autori de dezvoltare personala si nu numai.

Ce ai de facut pentru a-ti descoperi pasiunea?

Exista multe metode si instrumente pe care le poti incerca. Unele pot functiona pentru tine, altele nu. Vestea buna este insa ca din multitudinea de informatii si resurse cu siguranta, daca iti doresti cu adevarat, vei gasi ceva care sa dea rezultate. Pentru ca pana la urma depinde de tine si numai de tine.

Uneori este suficient doar sa te intrebi: „Ce imi place sa fac? Despre ce pot vorbi neincetat?” si preferata mea, „Care este lucrul pe care l-as face chiar daca nu as fi platit?” si iti dai instantaneu raspunsul. Sau alteori poti apela la tot felul de metode si instrumente, cum este de exemplu Diagrama „Floarea Carierei” pe care vreau sa o impartasesc cu tine. Consider ca este un instrument extrem de util si de puternic pentru oricine doreste sa obtina claritate legata de misiunea lui profesionala.

Ce este Floarea Carierei

Floarea Carierei este un instrument  pe care il poti folosi sa stabilesti directia in cariera si in viata, atingand in acelasi timp satisfactie deplina in ceea ce faci. Ea este practic o diagrama prin care sa evaluezi situatiile de criza, schimbarile in cariera, sa identifici oportunitati si sa-ti iei angajamente personale.

floarea carierei

Procesul intocmirii diagramei sub forma de floare a plecat de la ideea ca, asemenea unei flori, daca ai un mediu de lucru prielnic  vei ”inflori”, vei munci cu placere si vei da tot ce ai mai bun.

Floarea Carierei are menirea de a te ajuta sa identifici mediile de lucru care ti se potrivesc, pentru a munci cat mai bine si este conceputa  astfel incat sa raspunda la trei intrebari esentiale:

  • Ce aptitudini/abilitati iti face placere sa folosesti ?
  • Unde ai vrea sa folosesti aceste aptitudini ?
  • Care este jobul ideal pentru tine ?

Cu 7 pasi mai aproape de jobul perfect

Presupunand ca obiectivul tau este de a fi fericit in timp ce faci bine ceea ce-ti place si desigur, esti si bine platit pentru asta, ti-am pregatit un material care contine nu numai pasii pe care ii poti parcurge pentru a vedea cum arata jobul visurilor tale, ci si cateva indicatii care sa tea jute sa ii parcurgi mai repede si mai bine, pe care il poti gasi AICI.


Esti angajat si esti in cautarea unor noi oportunitati de dezvoltare a carierei?
Vrei sa ajungi sa te cunosti mai bine, sa devii constient de potentialul, de aptitudinile si de trasaturile care te definesc?
Vrei sa iti imbunatatesti cunostintele, aptitudinile si totodata atitudinea?
Vrei sa iti imbunatatesti capacitatea de a lua decizii si de a face schimbari?
Visezi de ceva vreme la o promovare care intarzie sa apara?

 Aplica ACUM pentru o Cariera Plus!