8 motive pentru care fiecare angajat ar trebui sa aiba o pasiune (in afara locului de munca)

12164820_10208039400050784_1552789719_o

”Daca nu stii unde iti este inima, fii atent unde-ti zboara gandul ”.

Facand tot timpul acelasi lucru, chiar daca la inceput iti placea, cu timpul interesul tau va scadea si s-ar putea chiar sa incepi sa urasti ceea ce faci.

Cei mai de succes oameni, cei mai muncitori si cei mai creativi, nu se multumesc doar cu rutina zilnica. Ei isi cultiva de regula cate o pasiune si desi unii cred ca asta le aduce stres suplimentar, in realitate lucrurile stau tocmai invers: urmarindu-si pasiunile obtin satisfactii care compenseaza efortul depus, functionand ca o supapa ce elibereaza tensiunile acumulate la job.

La inceput poate fi dificil sa-ti identifici pasiunea si caile prin care sa urmezi aceasta pasiune, dar adevarul este ca aceasta te va impiedica sa te simti prins in capcana, ba mai mult, iti va aduce beneficii tie ca persoana dar si muncii pe care o desfasori.

Motivele principale pentru care urmarirea cu ardoare a unui hobby (pasiuni) iti aduce satisfactii sunt:

#1. Poti face lucrurile EXACT cum vrei tu.

Frustrarile de la serviciu, care apar de multe ori din cauza faptului ca exista anumite constrangeri care te impiedica sa faci lucrurile cum ai vrea tu, sunt anihilate de satisfactia si sentimentul de implinire pe care le simti atunci cand faci ceea ce-ti place, cum iti place, cand iti place (atat cat iti permite programul de lucru).

#2. Inveti sa rezolvi mai multe probleme odata (multitasking) la un nou nivel.

Gandeste-te la sarcinile de serviciu si la pasiunile tale ca la niste copii. Atunci cand ai mai multi copii de care trebuie sa ai grija, devii creativ  și reusesti cumva sa te descurci cu toate problemele, in timpul si cu resursele pe care le ai la dispozitie.

Jongland cu slujba si pasiunile tale vei invata sa apreciezi mai bine prioritatile si sa cantaresti deciziile. Dincolo de asta, vei deprinde abilitati care iti vor spori valoarea, inclusiv la locul de munca.

#3. Iti ofera o binemeritata pauza.

Expertii spun ca pentru o utilizare eficienta a timpului trebuie sa alternezi 90 de minute de munca cu 10 minute de pauza. Pastrand proprotia, daca dedici 90% din timpul tau sarcinilor de serviciu, 10% care revin activitatilor tale preferate joaca rolul pauzei, adica a timpului in care creierul tau se odihneste .

Ori de cate ori simti ca esti blocat intr-o problema,  distanteaza-te putin, ocupandu-te de unul dintre hobby-urile tale pentru scurt timp, pentru a-ti reincarca bateriile. Iti poti relua apoi activitatea, intr-o stare mai relaxata si cu o perspectiva mai proaspata.

#4. Iti dezvolti brandul personal dincolo de sarcinile de serviciu.

In general, esti recunoscut ca si specialist in domeniul tau de activitate. Dezvoltandu-ti pasiunile, ocupandu-te de ceea ce iti place, poti fi recunoscut si pentru acestea, devenind astfel unic . De exemplu, daca esti contabil si ai o pasiune pentru a face prajituri, vei deveni ”contabila care face cele mai bune torturi” .

#5. Iti schimba si improspateaza perspectiva.

Atunci cand esti de mult timp la un loc de munca, exista pericolul sa te plafonezi, sa intri intr-o rutina plictisitoare. Gasind activitati noi catre care sa-ti canalizezi energia te ajuta sa te redescoperi si-ti stimuleaza creativitatea, astfel incat sa gasesti solutii noi si inovatoare, si sa faci lucruri pe care nici tu nu banuiai ca esti capabil sa le faci.

#6. Iti largeste aria de competente.

Atunci cand ai un hobby, te apuci si studiezi, inveti lucruri noi, te documentezi in domenii care nu au legatura cu aria ta de expertiza profesionala. Astfel, cei care au nelamuriri sau curiozitati in legatura cu hobby-urile tale, stiu ca te pot intreba si pot afla de la tine aceste amanunte. In acest fel, tu te vei descurca mai bine cu clientii , vei stii sa le dai lamuriri sau- posibil- vei decide sa-ti transformi noua pasiune intr-un business personal. Pe langa aceasta, colegii te vor aprecia mai mult stiind ca au la indemana un expert  in problema respectiva- daca au nevoie de sfaturi

#7. Iti ofera o alternativa , un plan de rezerva.

In situatia nedorita ca lucrurile nu merg bine la actualul loc d munca, sau in cazul in care jobul actual nu iti mai ofera satisfactiile dorite, nu trebuie sa pornesti iar de la zero. Expertiza dobandita pas cu pas, pe masura ce ti-ai cultivat pasiunile, se poate schimba cu timpul intr-o cariera alternativa .

#8. Iti recreeaza personalitatea.

Fiecare proiect personal care este cladit plecand de la o pasiune te ajuta sa treci peste neplacerile zilnice, inerente, de la locul de munca , deoarece stii ca la sfarsitul zilei te asteapta o altfel de activitate. Practic, aceste proiecte iti hranesc sufletul si- ti reamintesc ca esti cu mult mai mult decat jobul actual pe care-l ai.

Pasiunile, hobby-urile tale iti intretin bucuria de a trai  si te fac sa simti ca merita sa traiesti si sa nu precupetesti nici un efort. Ele te feresc de efectele negative ale stresului si-ti reamintesc ca nu esti doar un robot, care munceste zi si noapte. Te ajuta sa regasesti placerea vietii si nu doar sa supravietuiesti. Asa ca daca nu ai inca o pasiune, iti recomand sa faci rost de una urgent!

 

Esti angajat si esti in cautarea unor noi oportunitati de dezvoltare a carierei?
Vrei sa ajungi sa te cunosti mai bine, sa devii constient de potentialul, de aptitudinile si de trasaturile care te definesc?
Vrei sa iti imbunatatesti cunostintele, aptitudinile si totodata atitudinea?
Vrei sa iti imbunatatesti capacitatea de a lua decizii si de a face schimbari?
Visezi de ceva vreme la o promovare care intarzie sa apara?
Afla ACUM cum poti obține o #CarieraPlus!http://bit.ly/1r9AHMD
Vezi AICI lista cursurilor: http://bit.ly/1CdIJYI