3 STRATEGII CASTIGATOARE CARE ITI MOTIVEAZA ANGAJATII FARA SA CHELTUI UN LEU

12165550_10208035821441321_2050584463_o

Un studiu efectuat de Temkin Group arata ca cea mai buna cale de face angajatii sa dea tot ce au mai bun este aceea de a-i motiva si a-i face sa se simta implicati. Astfel, conform studiului, peste 91% dintre angajatii implicati declara ca dau tot ce pot atunci cand vine vorba de munca.

Termenul de ”implicat” este insa destul de complex si greu de definit. Adesea, in locul acestuia se folosesc termeni ca entuziast, inspirat, impulsionat.  Anuntarea deciziilor majore si explicarea contextului si motivelor care au dus la aceste decizii face ca angajatii sa se simta implicati in activitatea companiei si atasati de obiectivele ei.

Angajatii apreciaza cel mai mult la locul de munca urmatoarele :

  • Sa se simta apreciati pentru munca lor.
  • Sa lucreze pentru o companie prestigioasa.
  • Sa fie recunoscuti pentru meritele lor.
  • Sa fie apreciati de colegi si de echipa in care lucreaza.
  • Sa aiba oportunitati de crestere profesionala.
  • Sa aiba un sef competent.

Aruncand o privire peste acestea constatam ca aceste modalitati de motivare si crestere a angajamentului angajatilor pot fi indeplinite fara a cheltui bani. In acest scop, poti avea in vedere urmatoarele strategii:

#1.  Cladirea unei culturi organizationale.

Cultura organizationala si munca de echipa merg ”mana in mana”- cum se spune. Aceasta se cladeste pas cu pas, zi de zi, prin activitatile si atitudinea tuturor angajatilor tai. Daca ai chiar un singur angajat ostil, acesta poate sa strice atmosfera de lucru, intrucat atitudinea negativa este contagioasa.

Decide ce tip de cultura iti doresti in organizatia ta: inovativa, colaborativa, centrata pe client etc. Si incepe sa o construiesti treptat. Tine cont ca aptitudinile se invata, in timp ce personalitatea se schimba mai greu.

#2. Centrarea asupra calitatii leadershipului.

Angajatii implicati cauta doua calitati la sefii lor: performanta profesionala si transparenta. Pentru cea din urma, trebuie sa tii cont de aptitudinile de leader- nu doar de aptitudinile profesionale- cand promovezi un angajat sau angajezi pe cineva intr-o pozitie de conducere.

In ceea ce priveste transparenta, deschiderea catre comunicare este foarte valoroasa pentru angajati si nu te costa nimic. Informatiile despre companie- performantele, obiectivele, modificarile ce urmeaza a fi facute pot fi comunicate prin multiple cai de comunicare : sedinte de lucru, discutii ”unu la unu„  cu seful direct, newsletter al companiei etc.

#3. Dezvoltarea profesionala a angajatilor.

Ajuta-i pe angajati sa se dezvolte din punct de vedere profesional.  Nu trebuie sa le ceri doar indeplinirea acelorasi sarcini zi de zi, an de an. Afla care sunt interesele angajatilor, pasiunile lor si ajuta-i sa le urmeze, dandu-le treptat responsabilitati aditionale la locul de munca. Mentinandu-le treaz interesul pentru lucrurile care le plac ii tii ”in priza” la locul de munca si ii ajuti sa se dezvolte si sa capete aptitudini noi.

Daca angajatii au dorinta de promovare, arata-le clar care sunt modalitatile de a promova.  Sprijina-i in dezvoltarea profesionala pentru ca ei sa fie pregatiti entru noi posturi.

Strategiile prezentate mai sus nu consuma resursele financiare ale companiei- necesita doar efort din partea ta, efort de pe urma caruia beneficiaza compania, deoarece obtii o echipa mai sudata si mai eficienta, un mediu de lucru pozitiv si placut, angajati mai motivati si toate celelalte beneficii aduse de angajatii motivati.

Se cauta specialisti! Se formeaza GRATUIT specialisti in noua profesii din ce în ce mai cautate in Romania si in strainatate!

Ai printre angajatii tai persoane ambitioase, care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele si aptitudinile intr-un anumit domeniu si nu detin calificarea necesara? 

Indruma-i catre unul dintre cursurile noastre GRATUITE de calificare. http://bit.ly/1CdIJYI 

Informatii suplimentare si inscrieri la biroul Cariera Plus din judetul tau. 

Consulta AICI lista locatiilor de desfăsurare a programului Cariera Plus:http://bit.ly/1DfZyQf