12 modalitati de recompensare si de retentie pe termen lung a angajatilor

12165069_10208039336969207_607277902_o

Atunci cand aplica pentru un post, angajatii sunt interesati in primul rand de oferta de salariu, dar le poti oferi si altfel de recompense. Cel mai adesea, recompensarea se refera la primele de concediu sau de sarbatori. In realitate, exista o multitudine de cai prin care poti recompensa salariatii.

Iata mai jos cateva idei :

#1. Excursii organizate de companie

Unele companii- in special agentiile de voiaj, ofera angajatilor o excursie anuala gratuita. Poate fi vorba despre o excursie in imprejurimi, sau de o excursie internationala.

#2. Petreceri organizate de companie

Este vorba de petreceri la care participa toti angajatii companiei, organizate o data sau de mai multe ori pe an, petreceri la care angajatii pot veni singuri sau cu familia.

#3. Premii pentru punctualitate si prezenta

Exista companii care premiaza lunar angajatii punctuali si care nu au absente (fie ele motivate – cum este concediul de boala-sau nu). Premierea se poate face cu bani, produse, sau carduri /tichete cadou.

#4. Program flexibil de lucru.

Sunt companii care ofera angajatilor posibilitatea sa lucreze de acasa- cel putin o data pe luna-sau , alte companii, permit angajatilor sa-si stabileasca singuri un orar flexibil, care sa le permita indeplinirea unor sarcini familiale.

#5. Mese gratuite

Companiile care ofera micul dejun si/ sau pranzul gratuit, la sediul firmei, o data sau de mai multe ori/ saptamana  reduc timpul acordat pentru pauza de masa- angajatii nefiind nevoiti sa plece pentru a manca in oras.

#6. Decontarea cheltuielilor cu imbracamintea/ incaltamintea

Companiile care au politica ”dress to impress” („imbraca-te ca sa impresionezi”) – ofera angajatilor bani pentru a-si putea imbogati garderoba. La urma urmei, angajatii reprezinta compania.

#7. Decontarea cheltuielilor de transport

Sunt companii care ofera bonuri sau carduri de combustibil pentru angajatii care au masina sau deconteaza costul abonamentelor pentru mijloacele d transport in comun.

#8. Asigurari private de sanatate

Prin contracte cu furnizori de servicii de sanatate, unele companii ofera angajatilor posibilitatea de rezolvare a unor probleme medicale diverse (stomatologice, oftalmologice etc).

#9. Abonamente la Sali de sport/ fitness

Unele companii ofera angajatilor abonamente la sali de sport/ fitness pentru a-si mentine forma fizica. Asta datorita faptului ca stiu ca un angajat mai sanatos este mai activ si implicit mai productiv la locul sau de munca.

#10. Bonuri de masa sau bonuri cadou

Aceasta practica este destul de intalnita si in companiile romanesti, mai ales oferirea de bonuri de masa in locul unui salariu mai mare (mai putine taxe platite de stat de angajator), cu care angajatii isi pot procura alimente sau alte bunuri, mai putin tigari si bauturi alcoolice. Mai exista insa si exceptii…

#11. Prime de performanta

O practica mai putin intalnita, in ciuda faptului ca este foarte eficienta. Prima de performanta poate fi acordata in bani, obiecte, excursii etc. fiind acordata angajatilor cu merite sau realizari deosebite.

#12. Recunoasterea publica a meritelor

Acestea sunt forme de recunoastere a meritelor unei persoane, concursuri in genul ”angajatul lunii” sau ”angajatul anului” etc.- meritele fiind recunoscute si aduse la cunostinta tuturor angajatilor. Exista foarte multi oameni care uneori se motiveaza mai usor din exterior si care simt nevoia aproape in mod constant sa fie „laudati” in public, insa cu toate acestea unii angajatori ignora acest fapt.

Cu siguranta exista mult mai multe modalitati de recompensare, insa o mare parte dintre acestea au fost mai „atfel” si de aceea m-am gandit ca este bine de stiut.

Cunosti si altele? Te invit sa le impartasesti cu ceilalti membri ai comunitatii lasand un comentariu mai jos.

 

Se cauta specialisti! Se formeaza GRATUIT specialisti in noua profesii din ce în ce mai cautate in Romania si in strainatate!

Ai printre angajatii tai persoane ambitioase, care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele si aptitudinile intr-un anumit domeniu si nu detin calificarea necesara? 

Indruma-i catre unul dintre cursurile noastre GRATUITE de calificare. http://bit.ly/1CdIJYI 

Informatii suplimentare si inscrieri la biroul Cariera Plus din judetul tau. 

Consulta AICI lista locatiilor de desfăsurare a programului Cariera Plus:http://bit.ly/1DfZyQf