10 BENEFICII PE CARE LE ARE UN ANGAJATOR CARE INVESTESTE IN PREGATIREA ANGAJATILOR (Partea I)

12164536_10208039557334716_1855690583_o

Un angajator preocupat de dezvoltarea profesionala a angajatilor lui are de castigat pe termen mediu-lung, chiar daca la prima vedere pregatirea permanenta a personalului il cam costa. O mai buna pregatire a personalului ajunge la un moment dat sa se reflecte in imbunatatirea relatiilor cu clientii, in cresterea productivitatii acestuia cat si a sigurantei locului de munca, care duce la cresterea gradului de implicare si cresterea devotamentului acestuia fata de obiectivele companiei si fata de companie insasi.

In plus, angajatorul este cel care alege ce competente noi trebuie sa dobandeasca angajatii lui, astfel incat acestia sa fie satisfacuti si sa se simta apreciati, dar simultan sa vina si in intampinarea nevoilor prezente si viitoare din compania lui.

#1. Creste productivitatea.

Daca angajatii stiu ce au de facut si sunt pregatiti corespunzator, productivitatea mncii creste. Este un adevar de care angajatorii s-au convins de mult, cei mai de succes dintre ei incurajandu-si angajatii sa-si creasca nivelul de pregatire, calitatea muncii efectuate si  sa asigure servicii mai bune calitativ- toate acestea ducand in cele din urma la cresterea profitului.

#2. Scade fluxul de personal.

Investind in angajatii lor, angajatorii le arata acestora ca sunt interesati si preocupati de dezvoltarea lor profesionala. Ca rezultat, ei vor sta mai mult la respectivul loc de munca si vor contribui mai mult la cresterea afacerii. Recrutarea de personal nou este costisitoare, mancatoare de timp si implica unele riscuri. Din capul locului, este mai avantajos sa pregatesti proprii angajati, pentru a ii retine. Cursurile de pregatire tehnica, administrativa sau de management pot fi la fel de eficiente ca o marire de salariu in ceea ce priveste retentia personalului in vremuri grele.

#3. Scade nevoia de supervizare. 

Personalul necalificat si nepregatit seaca resursele de management si distrage oamenii cel mai bine pregatiti de la realizarea sarcinilor urgente si importante. De multe ori managerii se plang ca nu se pot ocupa de probleme importante doar pentru ca sunt nevoiti sa supravegheze indeaproape angajatii.

Un angajator orientat, care investeste in calificarea angajatilor lui, scuteste insa timpul si efortul inutil al managerilor, deoarece angajatii lui fac treaba singuri, fara indrumare directa.

Un mic sfat: nu este bine sa depinzi de o singura persoana pentru realizarea unei activitati, astfel ca este bine sa ai pentru fiecare activitate cel putin o alternativa, cel putin un membru al echipei gata sa preia activitatea respectiva- in caz de nevoie-  la standardele cerute.

#4.Creste abilitatea de utilizare a noilor tehnologii

Este esential ca afacerea sa tina pasul cu noile tehnologii. Asadar, pentru ca angajatii sa fie la curent  cu noutatile in domeniu, trebuie sa fie instruiti. Acest lucru le permite sa aiba performante mai bune la locul de munca si asigura un loc de frunte pentru o companie, in ceea ce priveste competitivitatea pe piata si nu numai.

#5. Creste securitatea in munca, scade numarul zilelor de concediu medical ale salariatilor.

Pregatirea salariatilor in domeniul sanatatii si securitatii in munca va reduce numarul accidentelor de munca si a bolilor profesionale. Acest lucru este benefic si pentru angajati, dar si pentru angajator, scazand numarul concediilor de boala dar si al litigiilor cu fosti angajati. Dovada ca personalul este pregatit in domeniul sanatatii si securitatii in munca poate ajuta angajatorul sa incheie polite de asigurare mai avantajoase pentru afacerea lui.

Da-le angajatilor beneficiile dorite si ei vor fi mai satisfacuti, vor lipsi mai putin de la lucru, va scadea probabilitatea sa demisioneze si vor fi mai determinati si dedicati indeplinirii obiectivelor companiei.

Ești angajat și ești în căutarea unor noi oportunități de dezvoltare a carierei?
Vrei să ajungi să te cunoști mai bine, să devii conștient de potențialul, de aptitudinile și de trăsăturile care te definesc?
Vrei să îți îmbunătățești cunoștintele, aptitudinile și totodată atitudinea?
Vrei să îți imbunătățești capacitatea de a lua decizii și de a face schimbări?
Visezi de ceva vreme la o promovare care întârzie să apară?
Află ACUM cum poți obține o #CarieraPlus!http://bit.ly/1r9AHMD
Vezi AICI lista cursurilor: http://bit.ly/1CdIJYI

Imaginea a fost preluata de pe: gccrecruitment.net