Cum poti deveni angajatul perfect in 10 pasi simpli (Partea II)

Cum_poti_deveni_angajatul_perfect(ParteaII)

Spuneam in articolul anterior ca un angajat care isi doreste sa fie din ce in mai cautat, apreciat si in cele din urma promovat pe postul dorit, trebuie sa fie: responsabil, ambitios si constient ca el este cea mai buna investitie a lui, sa stie sa comunice, sa isi aprecieze colegii si sa fie entuziast. Insa daca vrea cu adevarat sa creeze o relatie excelenta cu intreaga sa echipa, in special cu seful lui, mai are de urmat cativa pasi, prezentati mai jos:

#6. Ofera solutii.

Pentru optimisti viata nu este o problema, ci o solutie. – Marcel Pagnol

  • Oricine poate gasi probleme, insa putini gasesc si solutiile. Iar aceia sunt cu siguranta apreciati, pastrati si la un moment dat promovati. Tu decizi in ce „tabara” alegi sa fii: angajatul focusat pe identificarea problemelor sau angajatul focusat pe identificarea solutiilor.

#7. Gestioneaza-ti inteligent colegii si mai ales seful.

  • Pentru a avansa in cariera este bine sa fii placut de toata lumea, in special de seful tau. Cum poti face asta? Cunoscandu-ti cu adevarat colegii si mai ales seful. Este bine sa investesti timp in identificarea punctelor tari si punctelor slabe ale sefului tau, a prioritatilor, a stilului sau de comunicare si mai ales a stilului de management. Important! Sub nici o forma nu incerca sa profiti de punctele lui slabe sau sa fii rautacios, sa cauti sa ii subminezi increderea in public.
  • Tine minte! Pentru a avansa in cariera sau a primi o recomandare care iti poate inlesni ascensiunea in cariera, indiferent in ce companie decizi sa faci acest lucru, este esential sa iti spriijini seful sa aiba succes. Focuseaza-te pe ce este important pentru el si ofera-i solutia potrivita.

#8. Fii un om integru.

A fi cu adevarat integru inseamna sa faci lucrurile care trebuie, stiind ca nimeni nu trebuie sa observe daca le-ai facut sau nu. – autor anonim

  • Integritatea insumeaza actiunile, valorile, metodele, principiile, rezultatele pe care le ai. Poate fi privita chiar ca opusul ipocriziei. Este asadar esential sa fii angajatul pe care atat colegii, cat si seful sa se poata baza ca rezolva situatiile aparute. Se poate intampla sa mai si gresesti, sa nu poti indeplini la timp tot ce ti-am propus, insa este important sa iti asumi esecul, sa iti ceri scuze (la urma urmei nimeni nu este chiar perfect!), sa explici ce ai invatat in urma respectivei situatii, sa ceri feedback de la seful tau si sa incepi sa remediezi problema, in loc sa cauti vinovati. Acest comportament iti va aduce mai mult ca sigur un loc fruntas pe lista oamenilor propusi pentru promovare sau pentru implicarea in noi proiecte, care sa iti dezvolte si mai mult competentele profesionale.
  • Integritatea inseamna totodata sa nu iti atribui meritele colegilor, ci dimpotriva sa ii apreciezi pentru realizarile lor. Colegii tai pot fi de mare ajutor in momentul apropierii unei promovari, iar daca nu ii tratezi cu integritate acestia cu siguranta nu te vor sustine atunci cand vine momentul mult asteptat… promovarea.

#9. Asuma-ti riscuri si dezvolta-te.

  • Exista foarte multi angajati care isi fac treaba cat pot ei de bine si care nu reusesc sa avanseze la locul de munca. De ce? Pentru ca nu isi asuma riscuri, nu cauta noi provocari: noi proiecte, chiar si voluntariat, care sa ii evidentieze in fata sefilor, nu sunt orientati catre solutionarea situatiilor aparute, sunt mai mult pasivi sau ceea ce numesc eu…simpli executanti.

#10. Fii un jucator de echipa.

  • Un jucator de echipa este o persoana care lucreaza intens pentru succesul intregii echipe, nu doar pentru propriul interes. Acest lucru nu presupune sa lucrezi in locul tuturor colegilor, in nici un caz, ci doar sa nu iti vezi propriul interes si atat. Un jucator de echipa poate asigura succesul echipei in aceeasi masura cu liderul acesteia, motiv pentru care este foarte bine vazut de toata lumea: de colegi si chiar de sef.

Acestia sunt in mare pasii pe care, daca ii urmezi, devii angajatul perfect care se bucura de o cariera plina de satisfactii. Daca stii si altii, te invit sa lasi un comentariu mai jos. Fii jucator de echipa si ajuta-i si pe ceilalti sa devina „angajatul perfect”!

Ești angajat și ești în căutarea unor noi oportunități de dezvoltare a carierei?
Vrei să ajungi să te cunoști mai bine, să devii conștient de potențialul, de aptitudinile și de trăsăturile care te definesc?
Vrei să îți îmbunătățești cunoștintele, aptitudinile și totodată atitudinea?
Vrei să îți imbunătățești capacitatea de a lua decizii și de a face schimbări?
Visezi de ceva vreme la o promovare care întârzie să apară?
Află ACUM cum poți obține o #CarieraPlus!http://bit.ly/1r9AHMD
Vezi AICI lista cursurilor: http://bit.ly/1CdIJYI

Imaginea a fost preluata de pe: friday-staffing.com