5 criterii care te ajuta sa evaluezi corect oferta pentru un nou loc de munca

12165183_10208039670977557_894284861_o

Sa zicem ca ai fost la interviu, ai vizitat birourile, ai stat de vorba cu cativa angajati  si esti anuntat ca postul este al tau. Care este urmatorul pas? Majoritatea celor care cauta un loc de munca se „arunca” sa ocupe primul post care li se ofera, interesandu-se doar despre salariu, fara a sta prea mult pe ganduri.

Iata 5 aspecte principale ale evaluarii noului loc de munca, asupra carora este bine sa reflectezi pentru a vedea daca postul oferit ti se potriveste.

1. Cerintele postului

Trebuie sa-ti faci o imagine cat mai clara cu privire la ceea ce se asteapta de la tine. Atributiile si responsabilitatile trebuie sa fie la indemana ta (sa ai expertiza necesara). Imaginea de om capabil pe care te-ai straduit sa o construiesti la interviu va trebui sa fie demonstrata prin performante.

2. Oportunitati de crestere profesionala/ de avansare

Multe companii obisnuiesc sa promoveze oameni din interior in loc sa angajeze oameni din afara companiei. Intereseaza-te despre oferta companiei cu privire la dezvoltarea personala si profesionala, care sunt posibilitatile de promovare, in ce masura ai acces la workshopuri si seminarii rofesionale sau la cursuri de perfectionare.

3. Cultura organizationala a companiei care-ti ofera postul

Studiaza cultura organizatiei in cadrul careia urmeaza sa lucrezi. Prin aceasta se intelege setul de valori, credinte, atitudini si comportamente impartasite de toti angajatii companiei. La acest set va trebui sa aderi si tu, sa te regasesti in aceste valori in calitate de viitor membru al colectivului de munca.

4. Pachetul de beneficii

Pe langa salariul primit, exista si alte beneficii la fel de importante, cu privire la care trebuie sa te interesezi. Acestea includ plata concediului, plata eventualelor concedii de boala, asigurare de sanatate, acces la servicii stomatologice sau/si oftalmologice, zilele libere etc.

Trebuie sa iei in considerare si existenta unei parcari, oferta unei masini de serviciu, a unui laptop  sau telefon de serviciu, decontarea cheltuielilor cu transportul/ cheltuielilor de deplasare in delegatii sau oferirea unei mese etc. Unele companii nu-ti dau posibilitatea de a negocia salariul, dar pachetul de beneficii pe care-l ofera compenseaza acest lucru. Sau din contra, desi salariul pare atragator, lipsa unui pachet de beneficii poate sa- ti diminueze considerabil castigul.

5. Pozitionarea geografica

Un nou loc de munca te poate pune in fata unor obstacole la care nu te-ai gandit si nu le-ai luat in calcul. Este vorba despre naveta zilnica, lipsa mijlacelor de transport sau infruntarea unor conditii meteorologice dificile. De aceea este important sa stii de la inceput ce presupune noul loc de munca. Nu te sfii sa intrebi tot ce te intereseaza pentru a nu avea e urma surprize neplacute.

Ești angajat și ești în căutarea unor noi oportunități de dezvoltare a carierei?
Vrei să ajungi să te cunoști mai bine, să devii conștient de potențialul, de aptitudinile și de trăsăturile care te definesc?
Vrei să îți îmbunătățești cunoștintele, aptitudinile și totodată atitudinea?
Vrei să îți imbunătățești capacitatea de a lua decizii și de a face schimbări?
Visezi de ceva vreme la o promovare care întârzie să apară?
Află ACUM cum poți obține o #CarieraPlus!http://bit.ly/1r9AHMD
Vezi AICI lista cursurilor: http://bit.ly/1CdIJYI

Imaginea a fost preluata de pe: risalatconsultants.com