Cele mai frecvente 4 motive din cauza carora iti pierzi cei mai buni angajati

2000

Pierderea celor mai buni angajati costa mai mult decat efortul de a-i retine. Desi aparent cel mai frecvent motiv este financiar, lucrurile nu stau chiar asa. Iata care sunt primele patru motive pentru care angajatii talentati demisioneaza uneori peste noapte:

#1. Managementul deficitar

Se spune ca „angajatii” nu parasesc locul de munca, ci isi parasesc managerii”. Desi acestia din urma au capacitatea sa construiasca experienta profesionala a unui salariat, la fel de bine o pot si compromite, atat prin comportament, cat si prin discutii si comentarii nelalocul lor, care determina in cele din urma angajatii sa isi paraseasca locul de munca, indiferent cat de mari sunt salariile lor sau cat de satisfacatoare sunt beneficiile.

#2.Lipsa recompensarii adecvate

Recompensarea salariatilor care isi fac treaba bine poate fi facuta in mai multe moduri, nu doar prin foloase banesti. Seful care-si cunoaste subalternii trebuie sa stie ce-i motiveaza pe acestia si ce apreciaza cel mai mult, astfel incat sa-i recompenseze intr-un mod adecvat.

#3.Program de lucru prea incarcat

Atunci cand cei mai buni angajati sunt coplesiti de sarcini ei vor ajunge la epuizare cauzata de stres (”burn out”) si nu vor avea de ales decat sa demisioneze. Trebuie sa ai grija sa echilibrezi permanent sarcinile de lucru, astfel incat angajatii sa poata pastra armonia intre munca si viata personala (de familie).

#4.Promovarea celor care nu au merite

Cea mai sigura metoda de a indeparta angajatii buni este sa ii recompensezi sau promovezi pe cei care nu merita.

In fine, alegerea angajatilor de a demisiona sau a ramane in compania ta poate depinde si de tipul de cultura organizationala pe care l-ai adoptat. In orice caz, trebuie sa ai o atitudine proactiva atunci cand este vorba de a-ti pastra cel mai buni angajati.

 

Se caută specialisti! Se formeaza GRATUIT specialisti in noua profesii din ce în ce mai cautate in Romania si in strainatate!

Ai printre angajatii tai persoane ambitioase, care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele si aptitudinile intr-un anumit domeniu si nu detin calificarea necesara? 

Indruma-i catre unul dintre cursurile noastre GRATUITE de calificare. http://bit.ly/1CdIJYI 

Informații suplimentare si înscrieri la biroul Cariera Plus din județul tau. 

Consulta AICI lista locatiilor de desfăsurare a programului Cariera Plus: http://bit.ly/1DfZyQf

 

Imaginea a fost preluata de pe: beta.dajia.qq.com