Cum sa iti impulsionezi angajatii (Partea II)

Empowering-employees2Partea II.Incurajarea angajatilor

#1.Recunoaste realizarile profesionale ale angajatilor tai

Fa-ti un obicei din a recunoaste realizarile profesionale in cadrul intalnirilor de lucru, felicitandu-i verbal pe cei care si-au facut treaba bine. Acesta este un mod eficient de a crea o atmosfera concentrata pe succes si ii impulsioneaza pe angajati sa faca lucrurile din ce in ce mai bine.

Atunci cand simti ca este cazul, poti recunoaste realizarile importante si prin acordarea de prime sau bonusuri sau alt gen de recompense, astfel incat angajatii sa sa vada ca observi rezultatele muncii lor.

In unele situatii, desi si-au dat silinta, lucrurile nu ies asa cum ar fi vrut. Poti recunoaste si efortul depus, pentru incurajare, chiar daca rezultatul nu este chiar cel scontat.

Tine cont: recompensele banesti  pot fi motivante, dar nu sunt singurul lucru care-i motiveaza pe angajati.

#2.Tine cont de opiniile angajatilor

Adoptarea unei politici de ”usa deschisa” le arata angajatilor ca opiniile lor conteaza pentru tine si ii incurajeaza sa joace un rol activ in dezvoltarea afacerii tale, sa se simta implicati.

Asigura-te ca le acorzi intreaga atentie atunci cand vor sa-ti spuna ceva.

Nu este cazul sa mananci sau sa-ti verifici  e-mailul in timpce ii asculti. Chiar daca ii asculti cateva minute, trebuie sa fii atent la ce au de spus.

#3.Ofera mai mult complimente decat critici.

Desi critica poate fi de ajutor , daca este corecta, ar fi mai bine sa te concentrezi pe lucrurile care merg bine. Complimenteaza-i cat de des poti , pentru a crea un mediu pozitiv de lucru. Nu-i lasa sa creada ca observi doar greselile.

#4.Critica constructiv.

Critica este inevitabila, dar, inloc sa tipi la angajatii care au gresit si sa-i ameninti cu concedierea, incearca sa le explici unde au gresit de o maniera civilizata. Discuta de asemenea si despre modul in care pot fi indreptate greselile si despre cum ar putea fi evitate pe viitor. Acest lucru le transmite ca ai incredere ca data viitoare vor reusi

Angajatii nu lucreaza bine daca se simt descurajati sau daca simt ca esueaza mereu,  orice ar incerca.

De aceea este bine ca, chiar daca ii critici, sa incerci sa subliniezi si ce au facut bine, nu doar ce au gresit.

#5.Intelege motivatia fiecarui angajat.

Angajatii nu au toti aceeasi motivatie, si daca vrei ca ei sa aiba succes in ceea ce fac trebuie sa cunosti punctele tari si punctele slabe ale fiecaruia, sa fii atent la ceea ce spune fiecare in cadrul sedintelor de lucru si sa incerci sa-i ajuti – pe fiecare in parte-  sa-si atinga intregul potential.

De exemplu, daca ai un angajat caruia ii place sa lucreze impreuna cu altii, ai grija sa-i desemnezi sarcini ce trebuie indeplinite impreuna cu echipa; daca ai un angajat cu o minte analitica, da-i sa analizeze ultimul raport al companiei etc.

#6.Fa-i pe angajati sa simta ca sunt parte a companiei.

Tine-i pe angajati la curent cu evolutia afacerii. Fie ca angajezi oameni noi, deschizi o filiala noua , incepi un nou proiect sau faci orice alta schimbare majora, este bine sa-i informezi pe angajati  . Daca au senzatia ca sunt ultimii care afla noutatile, nu se vor simti ca o parte a companiei.

#7.Arata-le angajatilor cum pot sa avanseze in cadrul companiei.

Nu poti sa-ti impulsionezi angajatii daca au sentimentul ca vor bate pasul pe loc si nu au cum sa avanseze in cadrul companiei. Facand an de an aceasi munca monotona, fara sarcini noi, fara provocari, fara oportunitatea de a iesi in evidenta si de a avansa in cariera ei isi vor pierde entuziasmul, nu vor mai lucra bine sau chiar vor parasi compania.

Asigura=te ca ca ei primesc recunoastere pe masura ce isi fac treaba tot mai bine si arata-le clar care este calea pentru a promova.

Acordarea de prime sau de mariri salariale ar fi binevenita, deoarece statisticile arata ca, daca lucreaza la tine de peste 2 ani si nu au primit niciodata o bonificatie, vor simti ca nu mai exista cale de promovare.

Vorbeste cu angajatii tai pentru a afla ce planuri au pentru viitor si ajuta-i sa le realizeze. Astfel ei vor simti ca au oportunitati sa se dezvolte profesional, sa  deprinda noi competente si sa primeasca noi responsabilitati pe masura ce vechimea lor la locul de munca creste.

 

Se cauta specialisti! Se formeaza GRATUIT specialisti in noua profesii din ce în ce mai cautate in Romania si in strainatate!

Ai printre angajatii tai persoane ambitioase, care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele si aptitudinile intr-un anumit domeniu si nu detin calificarea necesara? 

Indruma-i catre unul dintre cursurile noastre GRATUITE de calificare. http://bit.ly/1CdIJYI 

Informatii suplimentare si inscrieri la biroul Cariera Plus din judetul tau. 

Consulta AICI lista locatiilor de desfăsurare a programului Cariera Plus:http://bit.ly/1DfZyQf