Cum sa iti impulsionezi angajatii (Partea III)

Empowering-employees3

Partea III. Fii mereu cu un pas inainte

#1.Promoveaza formarea profesionala continua a angajatilor.

Asigura mijloacele necesare angajatilor tai pentru a avea acces la trainingurile care le sunt necesare pentru performante optime si indeplinirea responsabilitatilor la locul de munca.

Investeste in succesul lor profesional ajutandu-i sa participe la seminarii si cursuri de dezvoltare a carierei.

Pe langa impulsionarea angajatilor, aceasta metoda asigura si loialitatea angajatilor, dar si cresterea calitatii muncii acestora si  cresterea entuziasmului si a interesului fata d munca pe care o face.

 #2.Cere feedback de la angajati.

Cel mai bine iti poti impulsiona angajatii intrebandu-i chiar pe ei care ar fi cea mai buna metoda. Poti face o cutie destinata sugestiilor si le poti cere opinia la intalnirile de echipa sau ”unu la unu”.

  • Ia in considerare sugestiile bine intentionate si lasa-i sa stie ca opiniile lor au fost luate in considerare si/ sau implementate.
  • Cel mai rau lucru pe care il poti face este sa le ceri feed- back, sa primesti doar feed- back negativ si apoi sa nu faci nimic in aceasta privinta.
  • Daca unele sugestii nu pot fi luate in seama, mai bine explici de ce, decat sa le ignori.
  • Daca ceri feed- back, primesti feed-back negativ si apoi numai soliciti feed-back, asta arata ca de fapt nu te intereseaza parearea angajatilor.

#3.Fii gata sa faci tu insuti ceea ce pretinzi de la angajati.

  • Fii gata sa stai ”umar la umar” cu angajatii tai, sa-i asisti la indeplinirea sarcinilor pentru a-ti castiga respetul ca lider.
  • Din cand in cand poti prelua conducerea cu mana mai ferma pentru o vreme, pentru a le arata cum se lucreaza. Asta te va ajuta sa dovedesti ca esti competent.
  • Nu trebuie sa dai impresia ca le ceri sa faca lucruri despre care tu nu ai habar.

 #4.Ofera un mediu de munca primitor.

Pentru a fi mai eficienti, angajatii trebuie sa lucreze intr-un loc placut, imbietor, prietenos. In nici un caz nu trebuie sa se simta ca si cand ar intra intr-o inchisoare.

Sunt cateva mici amanunte care pot face o mare diferenta.

  • Florile si plantele naturale amplasate in birou il inveselesc
  • Decorarea tematice (de Craciun, de Haloween, de Paste etc)-creeaza un mediu festiv
  • Cateva bomboane, fructe, biscuiti etc. pentru a trata angajatii -nu sunt scumpe si ii fac sa se simta mai mult ca acasa.
  • Asigurarea unui iluminat cald, prietenos; lampile fluorescente pot fi prea stralucitoare, in timp ce iluminatul slab, doar in colturi da senzatia de pestera.

 #5.Incurajeaza activitatile de echipa in afara locului de munca (team building).

Fara a pune presiune pe angajati sa mearga zi de zi la diferite evenimente cu colegii , trebuie sa cauti modalitati pentru ca echipa sa petreaca mai mult timp impreuna in afara biroului.

Acest lucru ajuta la cladirea unor legaturi mai puternice in cadrul echipei, care vor ajuta sudarea echipei si o vor face sa functioneze mai bine.

Foarte utila este si organizarea unei petreceri de sarbatori pentru angajatii companiei, care vor vedea astfel in locul de munca un loc primitor.

 #6.Fa-i pe angajati sa contribuie la misiunea companiei.

Indiferent care este misiunea companiei tale ( sa protejeze mediul, sa construiasca, sa creeze etc), ar trebui ca angajatii tai sa simta ca munca lor contribuie la indeplinirea acestei misiuni.

Uneori este greu ca angajatii sa simta ca au o contributie la schimbarea in bine atunci cand tot ce au de facut este sa stea in fata calculatorului (de exemplu). Tu esti acela care trebuie sa-i convingi ca munca lor are un mare impact in afara biroului.

 

Se cauta specialisti! Se formeaza GRATUIT specialisti in noua profesii din ce în ce mai cautate in Romania si in strainatate!

Ai printre angajatii tai persoane ambitioase, care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele si aptitudinile intr-un anumit domeniu si nu detin calificarea necesara? 

Indruma-i catre unul dintre cursurile noastre GRATUITE de calificare. http://bit.ly/1CdIJYI 

Informatii suplimentare si inscrieri la biroul Cariera Plus din judetul tau. 

Consulta AICI lista locatiilor de desfăsurare a programului Cariera Plus:http://bit.ly/1DfZyQf