6 MOTIVE SI AVANTAJE PENTRU A ALEGE SA DEVII COMERCIANT-VANZATOR MARFURI NEALIMENTARE

comerciant-vanzator marfuri nealimentare

#1. Un Comerciant– vanzator de marfuri nealimentare bun are cautare oricand

Meseria de vanzator este una dintre cele mai vechi meserii din lume, o meserie care nu va disparea. Cel care stie cum sa vanda va avea intotdeauna un loc de munca. De aceea, meseria de Comerciant– vanzator  de marfuri nealimentare a fost,este si va fi o meserie foarte cautata pe piata muncii, atat in Romania, cat si in strainatate.

#2. Comerciant– vanzator de marfuri alimentare este o profesie care nu necesita studii superioare

Practic oricine poate urma cursul de Comerciantul– vanzator  de marfuri nealimentare, fiind  nevoie doar de studii minime (liceul, cu sau fara bacalaureat). Meseria se invata usor si poate implica atat lucru in interiorul cladirilor, cat si in exterior. Totusi, nu oricine poate avea succes in aceasta meserie. Este nevoie de aptitudini matematice, de comunicare si persuasiune, de organizare si lucru in echipa, spirit de intreprinzator, precum si de o buna cunoastere si atentie  la respectarea normelor si regulilor de igiena si a prevederilor legale in domeniul sigurantei alimentare. Suplimentar, pentru posturi in organizatii mari/ mari magazine sunt necesare aptitudini de utilizare a calculatorului, comunicare in limba straina

#3. Ca si Comerciant– vanzator de marfuri nealimentare poti fi propriul tau sef- daca vrei !

Ca si Comerciant– vanzator  de marfuri nealimentare ai posibilitatea sa treci de la statutul de angajat la cel de liber profesionist sau chiar mic intreprinzator. Serviciile oferite ca si Comerciant– vanzator  de marfuri nealimentare pot face obiectul unei activitati independente ca PFA , II sau chiar SRL .

#4. Profesia de Comerciant– vanzator de marfuri nealimentare iti permite sa castigi destul de bine

Salariul lunar  pentru un Comerciant– vanzator  de marfuri nealimentare poate varia foarte mult , in functie in functie de regiune, perioada, pozitia detinuta, experienta, performanta si vechimea salariatului. Pentru un angajat din magazin ce detine postul de “lucrator comercial”, salariul brut poate ajunge pana la 2.600 de lei,  iar pentru un “sef de magazin” salariul brut poate ajunge pana la 6300 de lei- in cadrul unui magazine mare, din Bucuresti sau alte orase mari din tara. In general, salariul lunar este de 2 ori mai mare decat venitul minim , existand si posibilitatea de a fi platit la comision (in functie de performante).

De mentionat ca persoanele care practica acesta meserie fara a avea calificarea necesara(fara a urma cursuri de specialitate) au de regula salarii mult mai mici.

 #5. Calificarea ca si Comerciant– vanzator de marfuri nealimentare Iti creste sansele de a avea un loc de munca stabil

In urma calificarii vei deveni mai bun decat cei care practica ocupatia ca ”amator”. Astfel vei fi preferat de angajatori, avand sanse mai mari de a-ti gasi un loc de munca. Conform legii, este obligatoriu ca personalul angajat in efectuarea de activitati comerciale cu produse nealimentare  sa fi absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor nealimentare (sa aiba diploma de Comerciant– vanzator  de marfuri nealimentare) sau  sa fi desfasurat cel putin 2 ani activitate profesionala de comercializare de produse nealimentare si sa fi absolvit un curs de notiuni fundamentale de igiena.

#6. Cursul de Comerciant– vanzator de marfuri nealimentare iti permite sa lucrezi in strainatate

Daca urmezi un curs acreditat de Comerciant– vanzator  de marfuri nealimentare, acesta va fi recunoscut in toate tarile membre ale Uniunii Europene, fapt ce-ti permite sa lucrezi si in respectivele tari, avand astfel posibilitatea unor castiguri mai substantiale.

Esti angajat pe un post ce implica vanzarea cu amanuntul sau doresti sa ocupi un astfel de post?
Vrei sa iti imbunatatesti cunostintele si aptitudinile necesare unui astfel de post?
Vrei sa beneficiezi de o consiliere de cariera prin care sa ajungi sa te cunosti mai bine, sa devii constient de potentialul, de aptitudine si de trasaturile care te definesc?
Esti in cautarea unor noi oportunitati de dezvoltare a carierei tale?

Atunci esti persoana potrivita sa beneficiezi GRATUIT de cursul de calificare/ recalificare in ocupatia de Comerciant-vanzator marfuri nealimentare (Nivel2, NC 5220.2.2), acreditat ANC.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri vino la biroul Cariera Plus din judetul tau sau suna-ne. Consulta aici lista birourilor Cariera Plus: http://bit.ly/1DfZyQf